Hvordan takler du et avslag på din jobbsøknad?

januar 26, 2016 | Anbefalte innlegg, Arbeidsledig, Skrive søknad

ImageTeknologien har gjort det meget lett å sende ut en rekke jobbsøknader rundt til ulike stillingsannonser, men så vel som det er flere muligheter for å lykkes, så er det også flere muligheter for å bli avvist.  De første avslagene er mest sårende, og ikke minst de stillingene som en ønsket seg svært gjerne.  Etterhvert så blir det en vane, og etter det så forventer en avslag.   Man resignerer og blir apatiske.   Er dette den beste måte å takle et avslag på?  Late som ingen ting for så å gå videre?

Vel, det er ingen grunn for å ta et avslag som et personlig nederlag.  Det er ikke bare deg som person de har vurdert å funnet uønsket.  Det er ofte en rekke faktorer som spiller inn når en bedrift eller et foretak skal tilsette en person.  Selv om en bedrift sier nei i dag, så kan det bli ja neste gang.

Den beste måte å håndtere en avvisning på, er å vurdere hvorfor en ble avvist, og deretter gå videre.  Er det noe som du bør ta lærdom av, dersom ikke så går du videre.

Tilbakemelding

Å analysere en avvisning er lettere sagt en gjort. Det kan være fristende å følge opp en avvisningsmail eller brev, ved å spørre en arbeidsgiver hvordan de foretok sin beslutning, men det er ikke sikkert du vil få noe svar.   De fleste arbeidsgivere ønsker ikke å utlevere informasjon til en søker som er avvist, fordi de er bekymret for juridiske spørsmål om f.eks. diskriminering og lignende.

Det er likevel ikke skadelig å spørre, og dersom du får tilbakemelding, så skal du vurdere hvordan du kan anvende denne informasjonen for å øke dine sjanser i framtiden.

Dersom du ikke får tilbakemelding, så bør du bruke litt tid på å spørre deg selv om hva som kan ha gått galt.  Gjør en vurdering på hva som gitt bra og hva som gikk mindre bra.   Dette vil forberede deg for det neste jobbintervju.  Forsøk her å være kritisk og konstruktiv, og husk at du er kommet langt i prosessen når du har vært til et jobbintervju.  Det er nå bare et spørsmål om tid før du lykkes.

Del dette innlegg

Tags: , , , ,

Leave a Reply