Lær det et nytt språk, nå når du har tid

mai 23, 2016 | Anbefalte innlegg

Det spanske flagg

Om en skal lære seg et nytt språk vil jo alltid være et personlig valg.   Mange hevder at man kommer tilstrekkelig langt med å kunne snakke den engelsken man lærte på grunnskolen.  Å lære flere språk er bortkastet tid kan en også hevde.   Likevel er det mange positive forhold rundt det å lære seg et nytt språk. Dersom en bestemmer seg for å lære et nytt språk, så vil en kunne oppleve mestring og at motivasjonen øker.  En har en oppgave å gjøre daglig, og man får litt trening i å strukturere hverdagen.

Hvorfor skal en så lære seg spansk?  De nordmenn som reiser ut av landet på ferie, reiser ofte til Spania.  Faktisk så er Spania det tredje mest besøkte land av nordmenn.  Sverige og Danmark er mest besøkt, men Spania følger på en klar tredjeplass.

Da kan det jo være nyttig å lære seg språket, selv om en ikke selv skal reise dit.  Og reiser en til Spania, så vil en kunne oppleve Spania fra ”innsiden”, ved at man faktisk kan kommunisere med spanjolene selv.

Spansk snakkes av mer enn 438 millioner mennesker verden over, og regnes som det tredje sterkeste språk i verden.   Reiser du til Latinamerika, så kan du snakke spansk i de fleste landene, og reiser du til Nordamerika så er spansk språk nummer to.

Det finnes svær mye studiemateriale på nettet, men ett av de mange kurser som finnes, så vil jeg anbefale et kurs fra organisasjonen edX.

EdX ble grunnlagt av Harvard Universitet og MIT i 2012, og er en online læringsportal og MOOC tilbyder, som tilbyr høykvalitets kurser fra verdens beste universiteter.   Det beste av alt, er at dette er gratis.   Du kan studere i ditt eget tempo, og du kan betale dersom du ønsker et vitnemål på ditt gjennomførte kurs.

Se igjennom dette kurset i spansk, som tilbys fra Universidad Politecnica Valencia.

 

Kan anbefales.

Del dette innlegg

Tags:

Leave a Reply