Skriv et personlig brev

mai 11, 2016 | Anbefalte innlegg, Skrive søknad

personlig brevDin søknad, eller det personlige brev sendes som et  tillegg til din CV, og utgjør en viktig del av din jobbsøknad.  I det personlige brevet får du mulighet til å tydelig beskrive deg selv som person, din sterke sider, dine mål og ambisjoner.  Det er framfor alt her du skal beskrive hvorfor du søker nettopp denne jobben, og hvorfor du passer meget godt til jobben som er ledig.

Din kompetanse skal passe med behovet i annonsen

Før du begynner å skrive ditt personlige brev, er det svært viktig å studere jobbannonsen nøye, og også ringe kontaktpersonen for å skaffe deg et bedre bilde av hvilken person som det søkes etter.  Få klarhet i hva de konkrete arbeidsoppgavene er.  Hvilke personlige egenskaper etterspørres?  Er det noen spesiell kompetanse som er vil bli foretrukket?

Når du har skapt deg et bilde av hva den jobbsøkende bedrift leter etter så er det tid for å sette sammen dine egenskaper og kompetanse mot det som etterspørres.

Dersom det etterspørres etter gode samarbeidsegenskaper, så kan det være lurt å nevne dine erfaringer med å arbeid i prosjekt eller i tett samarbeid med andre personer.  Etterspørres det etter kompetanse innenfor spesielle program, så skal du selvfølgelig fortelle om hvordan du behersker programmet.  For den som leser din søknad blir det mer konkret og troverdig dersom du kan vise til faktiske situasjoner som er koblet til det som etterspørres.

Ditt personlige brev skal være positivt, det skal illustrere din selvtillit, og det skal beskrive hvor interessant det vil være for deg å jobbe hos den aktuelle arbeidsgiver.

Mange synes det er vanskelig å reklamere om seg selv, men da skal du huske på at det personlige brevet er det eneste som arbeidsgiveren har å forholde seg til før de velger å innkalle til en samtale eller jobbintervju.   Vær derfor ikke sjenert, men se til at du framhever hva som er ekstra bra med deg.  Her kan du være personlig i språket, noe som gjør teksten mere levende og interessant, i stedet for et tørt,  byråkratisk og upersonlig brev.

Del dette innlegg

Tags:

Leave a Reply