Slik lykkes du under jobbintervjuet

november 27, 2015 | Anbefalte innlegg, Finne jobben

jobbintervjuSvært mye avgjøres under jobbintervjuet. Når du er kommet hit, så er du kommet svært langt. Da gjelder det å gjøre best mulig inntrykk på de som forestår intervjuet.   I de neste tre innlegg skal jeg ta for med hvordan du lykkes med jobbintervjuet.

Før du drar på jobbintervjuet

Les så mye du kan om din nye arbeidsplass. Det finnes i dag mye å lese om bedriften, både gjennom hjemmesiden, facebook, Linkedin, Proff.no og ikke minst brosjyrer og artikler i tidsskrifter, aviser og bransjeblader.   Forsøk å få tak i bedriftens visjon, antall ansatte og bedriftens produkter og tjenester.   Hvordan er bedriften organisert og hvem har de ulike posisjonene i bedriften.

Dersom du kjenner noen som arbeider på bedriften, så forsøk å få en samtale med denne personen.   Intervju personen om hva som er tillatt og hva som ikke tolereres på bedriften.

Forsøk å få klarhet i hvem som du vil møte på intervjuet, og i god tid før møtet skal du ordne med kopi av alle viktige dokumenter (søknaden og CV).   Kom til bedriften i god tid før møtet.

Øv hjemme

Forbered deg gjennom å ha et intervju hjemme, hvor du får hjelp av en kompis eller en slektning som kan stille deg spørsmål. Dette gir den en mulighet til å øve inn gode svar på de vanskeligste spørsmålene som bruker å dukke opp under jobbintervju.

Øv på spørsmålene hvor du blir bedt om å fortelle om deg selv, din utdanning og dine tidligere jobberfaringer, og ikke minst hva du er flink til og hvordan du kan bidra i den stillingen som du har søkt på.

Klær

Førsteinntrykket er som kjent viktig, og gjennom klesdrakten som du har på deg, signaliserer du en rekke ting. Ta på deg noe som du føler deg bekvem i uten at det blir alt for uformell.   Du skal selvfølgelig også tilpasse valget av klesplagg til den stillingen som du søker på.   Her kan mye av det som du har undersøkt på forhånd hjelp deg på vei.

Noen arbeidsplasser er langt mer formell i klesveien enn andre. Det er alltid viktig å komme i rene og hele klær, og det skader ikke å kle seg opp litte grann til intervjuet. På hjemmesidene finnes sikker bilder av andre tilsatte hvor du kan se hvilken stil de har på arbeidsplassen.

Husk å sett mobiltelefonen på stille!

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply