Slik lykkes du under jobbintervjuet del 2

november 30, 2015 | Anbefalte innlegg, Finne jobben, hvem er du

jobbintervju 2Under intervjuet

Det vil bli stilt en rekke spørsmål under intervjuet, og jeg skal i det neste innlegg ta for meg en liste over vanlige spørsmål.

Denne gang er det selve intervjuet som skal omtales. Igjen vil jeg si at førsteinntrykket er viktig, helt fra du kommer inn i rommet, håndhilser, hvor du retter blikket og hvordan du sitter i stolen. Vær klar for litt ”small talk” i starten, og forsøk å vær klar med noen korte og enkle svar om vær og vind for eksempel.

Under intervjuet må du både være rolig lyttende og rolig snakkende.   Gi alle personene i rommet oppmerksomhet ved dine blikk, og sitt heller litt framover lent enn bakover lent. Nikk gjerne lett for å vise at du lytter og forstår hva som blir sagt, og unngå å legge armene i kors.

Lytt til hva som blir sagt slik at du får komplettert din kunnskap om bedriften, i tillegg til det du selv har skaffet av informasjon i forkant.

Blir du budt på kaffe eller te, så takk ja. Ved å takke ja får du noen minutter ekstra til ”small talk”, som kan hjelpe deg til å roe ned nervene, og ikke minst kan det gjøre til at samtalen går letter for deg senere. Dersom du ikke drikker opp kaffen betyr ingen ting.

Dersom du får et spørsmål som er vanskelig å svare på, bør du ta noen sekunder betenkningstid i stedet for å svare på spørsmålet uten å tenke igjennom det på forhånd.  Her kan du f.eks. benytte anledningen til å drikke litt kaffe.

Fortell noe som de kommer til å huske

Dersom du har en historie om deg selv eller noe som er relatert til tidligere arbeidsplasser eller jobberfaringer, så bør du fortelle dette under jobbintervjuet ved en passende anledning.   Dette er noe som du kan forberede godt før du drar til intervjuet.

I stedet for å ramse opp alle fakta om deg selv, så vil nå arbeidsgiveren referere til det du forteller i senere samtaler bedriften vil ha etter jobbintervjuet. – Det var han/hun som hadde ….”

Still spørsmål

Dersom du har forberedt deg godt om bedriften på forhånd, så har du også kunnet forberede noen spørsmål om bedriften. Dette er spørsmål som du skal stille, og som du også kan følge opp med tilleggsspørsmål på, når arbeidsgiveren har svart på spørsmålene.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply