Tips til deg som vil bruke ditt nettverk for å skaffe deg en jobb

november 25, 2015 | Anbefalte innlegg, Arbeidsledig, Finne jobben, Skrive søknad

personlig nettverkVær interessert

Andre mennesker er vanligvis mest interessert i en sak, seg selv. Ofte kan man erfare at det er få personer som er interessert i deg, før du selv viser interesse for dem.

Ha ikke sterke meninger om alt

Motargumenter kan få andre til å kjenne seg ubekvem og nedtrykt. Likevel skal du ikke holde med i alt og alle da du kan da oppfattes som veik og fargeløs. Prøv å finn en middelvei.

Vær generøs

Gjør hva du kan for å hjelpe andre. Om du lykkes her, så vil mottakeren gjøre mye for å hjelpe deg tilbake. Om du er generøs så vil andre komme til å være generøs med deg.

Ta rede på hva du vil

Det er mer attraktivt for andre å hjelpe personer som klart sier i fra hva de søker.   Gjør deg opp en mening om hvor du ønsker en jobb, å si ifra at du gjerne skulle ønske å jobbe i den bestemte bedriften, i stedet for å si at du trenger en jobb uansett hva.

Kom til saken

Vær kort og tydelig. Ta ikke unødvendig mye av andres tid.

Be om hjelp

Når du viser interesse og har skapt en relasjon, er det på tide å være tydelig på hva du vil. ”Vet du noen som kan være en bra kontakt for meg for å komme inn på ….. (den bedriften du har bestemt deg for)? ”Er det ok om jeg ringer og hilser fra deg?”

Gjør det enkelt for andre å hjelpe deg

”Enda bedre er det om du forbereder kontaktpersonen om at jeg vil ringe han?”.   ”Jeg har nå tatt et spesialkurs innen.. (et bestemt tema), og jeg har nå fått ny og moderne innsikt i … (temaet).   ”Kan du tenke deg å snakke med han/henne?”

Fortell kort hva som gjør det unik slik at din kontaktperson har riktig informasjon når den får anledning til å snakke med aktuelle kontaktperson.

Del dette innlegg

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply