Uoppfordret søknad

april 26, 2016 | Anbefalte innlegg, Arbeidsledig, Uoppfordret søknad

uoppfordret søknadHva er best å gjøre dersom en skal sende en uoppfordret søknad?   En oppfordret søknad er en søknad en sender en bedrift, som har annonsert at en ønsker søkere til en spesifikk stilling.   Det som også er mulig, er å sende en uoppfordret søknad, en søknad uten at bedriften har søkt etter personell.   Det er en meget undervurdert måte å søke på. Hvordan går man fram dersom en skal søke etter jobb på denne måte.

Svaret er enkelt. Man skal gjøre det på samme måte som man gjorde det når man var 16 år og trengte en sommerjobb. Nå skal du derimot bruke telefonen.

Du skal sende en søknad, men før du sender denne, så skal du ringe noen du kjenner i selskapet. Det nest beste er å ringe en bekjent, men dersom du ikke kjenner noen i selskapet, så kan du ringe salgsavdelingen eller resepsjonen. De fleste bedrifter er behjelpelig med å finne fra til den person du skal snakke med. Hensikten med samtalen er altså å få informasjon om navn på personen du skal sende søknaden til.

De fleste sender søknaden til personalavdelingen, og de er selvfølgelig snille og hjelpsomme mennesker, men til syvende og sist så er det andre personer som bestemmer om de trenger flere ansatte. En annen sak er også at personalavdelingen får svært mange uoppfordrede søknader, og er også gode til å avslå på en hyggelig måte. Personalavdelingen vil aldri hjelpe deg med å skaffe deg en jobb så lenge det ikke er søkt om personer til noen stillinger.   Personalavdelingen vil normalt hindre deg å få en jobb, så fremst du ikke sender en uoppfordret søknad om å få arbeide i personalavdelingen.

Den viktige oppgaven din er å finne den avdelingsleder som har ansvaret for den jobben du er ute etter, og så sende en søknad direkte til denne person.

Du må altså først gjøre en jobb med å sette deg godt inn i selskapet. Hvordan er bedriften organisert, og hvem har ansvaret for de ulike avdelingene. Hvilken avdeling vil passe best for deg, og hva arbeider denne avdelingen med.

Når du har studert bedriften og bedriftens organisasjon nøye, så er tiden inne til å ringe avdelingslederen.   Du presenterer deg selvfølgelig, og så orienterer du om at du ønsker å sende en uoppfordret søknad til personen og bedriften.   Dersom personen synes dette er ok, så er du kommet godt i gang, men dersom personen ber deg sende søknaden til personalavdelingen, så har du et problem. Du bør da prøve å fortsette samtalen, og be om at du kan få lov å sende søknaden direkte til avdelingen, fordi du mener du har mye du kan bidra med, og at personen som du snakker med, er den beste til å vurdere dine tidligere meritter og dine tjenester til bedriften.

Så sender du søknaden, hvor du setter fokus på hva du kan bidra med.   Jeg skal ikke her gå inn på hvordan en slik søknad bør se ut, fordi dette er noe jeg vil ha fokus i et senere blogginnlegg.

Når du er sikker på at søknaden er mottatt, og personen har fått litt tid til å lese din søknad, så er tiden inne til å ringe personen opp igjen.   Nå er tiden inne for å gå rett på sak.   Dette er personer som har travle dager, og som ikke ønsker å bli forstyrret i sitt daglige virke.   Gjør klar noen spørsmål som du skriver ned på et papir.   Vær hyggelig og sørg for at dette blir en positiv samtale.   Det skal mye til at du får tilbud på en jobb over telefonen, men dersom du blir bedt om å komme innom bedriften, da skal du vite at du er kommet svært langt.

De fleste vil få en stor takk for interessen, etterfulgt av en beklagelse.   Du har i alle fall gjort deg kjent med bedriften, og bedriften er blitt litt kjent med deg. Forsøk å få inn i samtalen dersom det går mot avslag, om personen har noen tips om andre selskaper og personer det kan være nyttig for deg å ta kontakt med. Klarer du å få tak i 2 nye navn og bedrifter for hvert avslag du får, ja da er du godt i gang.

Del dette innlegg

Tags:

Leave a Reply